TECHNOLOGIES

Comment est constituée une peau?

1
D‘UN VELOURS AVEC LE POIL COUCHE...

Le velours apporte l’accroche et la glisse. Ces caractéristiques varient en fonction du matériau (nylon, mix, mohair) et de la façon de tisser (poils plus/moins épais, plus/moins longs, plus/moins orientés). Normalement une peau qui glisse plus, accroche moins.

2
...SOUMIS A DIVERS TRAITEMENTS TECHNIQUES...

Les traitements rendent les poils du velours imperméables ce qui est important pour éviter les sabots. Les traitements permettent de colorer la peau et contribuent aussi à la fixation du poil et à son alignement/couchage, ce qui est important pour la durabilité ainsi que pour la glisse/accroche.

Technologies
EVER DRY 3.0
EVER DRY 3.0

EVER DRY 3.0 representerer vårt største steg for å ta vare på natur og miljø: dette er den første impregneringen til feller på markedet som ikke inneholder Perfluorkarboner (PFC), kjemikaler man vet er farlig for miljøet. Fra og med 2017 vil alle våre Climb Pro Mohair feller være behandlet med denne impregneringen, noe som gjør det til den første PFC-frie fellen på markedet!

GLIDE
GLIDE

Takket være vår GLIDE behandling og prossessen bak dette vil toppturfolket få ekstra glid. Denne behandlingen, som blir gjort helt i slutten av produskjonsprosessen på hele fellen, gjør at fellen glir bedre og er mer resistent mot fukt. Feller med GLIDE har forlenget levetid og en unik, eksklusiv anti-klabb effekt.

GLIDE PRO
GLIDE PRO

POMOCA har utviklet en ny og forbedret prosess for GLIDE behandling. Med samme utganspunkt som GLIDE, bare med en ny og forbedreet GLIDE PRO behandling. Feller behandlet med GLIDE PRO produktet har eksepsjonell glid, som er essensielt for kresne utøvere og fjellfolk.

GRIP
GRIP

Godt grep i motbakkene er viktig. POMOCA har derfor utviklet teknologi og en måte å kombinere materialer og veveteknikk på som gir både utmerket glid og slitestryke med god grep. Riktig innretting av fibre, materiale og fibersystem gjør POMOCA-feller veldig habile under alle forhold gjennom hele fellens levetid.

3
...AVEC UNE DOUBLURE...

La doublure permet de créer une couche imperméable entre le velours et l’adhésif, pour éviter que l’adhésif ne prenne de l‘humidité, ce qui diminuerait ses performances. Une doublure de qualité garantit un bon fonctionnement de l’adhésif et augmente la résistance de la peau à la déchirure.

Technologies
SAFER SKIN
SAFER SKIN

Ekslkusivt fra POMOCA. SAFER SKIN er en 100% vanntett membran som fullstendig blokkerer at fellen tar opp vann og garanterer vedvarende godt feste i limet på en tørr ski. Ikke bare det, men SAFER SKIN gir også ypperlig mostand mot rifter og en fell som er lett å håndtere. Det er veldig lett å kappe til fellen, og den holder seg 100% vanntett etter tilpasning.

SSL
SSL

Takket være ny teknologi og tynnere lag I membranen har POMOCA gjort sin suksess med SAFER SKIN membranen enda lettere. SAFER SKIN LIGHT (SSL) er 12% lettere (150g/m2 mindre) og er fortsatt 100% vanntett, men med marginal mindre slitestyrke. SAFER SKIN LIGHT gjør et par feller minst 60-75g lettere.

SSUL
SSUL

SAFER SKIN ULTRA LIGHT (SSUL) er en membran som kombinerer ufattelig lav vekt med slitestryken til SAFER SKIN LIGHT (SSL). Med SSUL har POMOCA ikke bare klart å redusere vekten, men også volumet på fellen samtidig som den heøye ytelsen og slitestyrken er intakt.

SSV
SSV

SAFER SKIN VERTICAL er den letteste mambranen på markedet. Denne membranen er redusert til sin minimale form og størrelse for å gi lavest mulig vekt. Ikke like slitesterk som de tykkere membranene våre, men fortsatt 100% vanntett. Noe som gir en så lav vekt som ikke tidligere har eksistert.

4
... ET D‘UN ADHESIF

L‘adhésif permet à la peau de se coller au ski, ce qui est parfois difficile dans certaines conditions de froid et d’humidité. En général, les adhésifs n’aiment ni l’eau ni le froid, donc ils ont plus de difficulté à coller dans un environnement humide (brouillard ou chaleur du printemps/ neige mouillée) et/ou froid.

Technologies